ESC ile kapatabilirsiniz.

Müşterek Muayenehane Yönetmeliği

Müşterek Muayenehane Yönetmeliği

Birden fazla diş hekimi ya da bir diş hekimiyle birlikte bir tabibin müşterek biçimde açmış oldukları muayeneler müşterek muayene olarak bilinmektedir. Böylece mesleklerine serbest olarak icra etme fırsatlarını özel sektörde bulurlar. Bunlar aynı zamanda ağız ve diş sağlığı klinikleri olarak da ön plana çıkar. Fakat bu muayeneleri yasal bir süreç kapsamında açabilmek için müşterek muayenehane yönetmeliği bünyesinde buna uymak gerekir.

Bu yönetmelikleri yerine getirmek suretiyle, yasal süreç doğrultusunda diş hekimleri ortak şekilde ya da müşterek tabip doğrultusunda klinik açma imkanı elde etmektedir. Yönetmelik ilgili mevzuat kapsamında ve kanun çerçevesinde gerekli maddeleri barındırır. Bu maddelere dikkat etmek suretiyle ülkenin dört bir tarafında müşterek muayene açma şansı elde edilebilir.

 Müşterek Muayenehane İçin Gerekli Belgeler

ÖN İZİN BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1) Sağlık kuruluşu açabilecek kişi tarafından verilen sağlık kuruluşunun türü, adi, adresi, diş üniti sayısı, varsa; genel anestezi müdahale (itesi, gözlem yatağı sayısı, diş protez laboratuvan, dental radyoloji birimi veya ünitesine ilişkin bilgileri ile sağlık kuruluşunu açacak kişinin adı soyadı veya ticari unvanını içeren talep dilekçesi.
2) Sağlık kuruluşu açmak isteyenin gerçek kişi olması halinde, diş hekimligi diplomasının ve varsa uzmanlık belgesinin onaylı sureti.
3) Sağlık kuruluşu açmak isteyenin şirket olması halinde,
a) Şirket ortaklarını gösterir ticaret sicili gazetesinin aslı veya onaylı sureti.
b) Şirket ortaklarından diş hekimi olanların diplomalarının, varsa uzmanlık belgelerinin onaylı suretleri.
4) Müstakil binalarda, sağlık kuruluşunun yerleşiminin gösterildiği arsa bilgilerini içeren anted, 1/500 veya 1/200 ölçekli vaziyet planı, 1/100 veya 1/50 ölçekli tüm kat planları, bir tanesi ameliyathaneden geçen en az iki kesit, tüm cephe görünüşleri, çatı planı ve müellif onaylı tam takım mimari proje (muayenehaneler için tüm kullanım alanlarını gösterir kroki).
5) Müstakil olmayan binalarda sağlık kuruluşunun bulunduğu blok veya kata ait, tüm alanların ne amaçla kullanılacağını gösterir, müellif onaylı 1/100 veya 1/50 ölçekli mimari planlan (muayenehaneler için tüm kullanım alanlarını gösterir kroki).
6) Mevcut binalarda açılacak sağlık kuruluşlanı için binanın yapı kullanma izin belgesinin ilgili Belediye tarafından onaylı sureti (muayenehaneler için gerekmez).
7) Mevcut binalarda, deprem güvenlik raporu ve binanın ilgili kısmı için yangına karşı gereken tedbirlerin alındığına ilişkin olarak ilgili mevzuata göre yetkili mercilerden alınmış olan belge (müşterek muayenehane faaliyeti gösterilen mahaller için tek bir hekim tarafindan alınması yeterlidir).
8) Merkez ve hastaneler için gürültü, hava ve su kirliliğine maruz olmadığının; insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek endüstriyel kuruluşlar ile gayrisıhhi müesseselerden uzak olduğunun valilik tarafindan yetkilendirilmiş merci raporu.
9) Hastaneler için yukarıda sayılanlara ek olarak aşağıdaki belgelerin de bulunması gerekir;
a) Ilgili Belediyeden sağlık tesisi yapılabileceğine dair düzenlenmiş belge.
b) Ulaşım şartları, ulaşım noktaları açısından uygun ve ulaşılabilir olduğunun yetkili
kurum tarafindan belgelenmesi.
RUHSAT BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1) Muayenehane ve poliklinikler için Müdürlük, merkez ve hastaneler için Bakanlık
tarafından düzenlenmiş ön izin belgesi.
2) Ön izin sahibine ait vergi levhası.
3) Yeni inşa edilmiş binalar için yapı kullanma izin belgesi, deprem güvenlik raporu ve
yangına karşı gereken tedbirlerin alındığına ilişkin olarak ilgili mevzuata göre yetkili
mercilerden alınmış olan belge (Mevcut binalarda kurulacak sağlık kuruluşları için bu belgeler
ön izin aşamasında istenir).
4) Sağlık kuruluşunda bulunması zorunlu tibbi cihaz ve malzemelerin, ön izin sahibi tarafından onaylanmuş listesi
5) Tibbi Atıklanın Kontrolü Yönetmeliğine göre yapılmış sözleşme.
6) Röntgen cihazlarına ait Nükleer Düzenleme Kurumundan alınmış lisans belgesi.

 Müşterek Muayeneyi Kimler Açabilir?

(1) Muayenehane, mesleğini serbest olarak icra etme yetkisi bulunan bir diş hekimi tarafından açılabilir. Şirket tarafından muayenehane açılamaz.

(2) Poliklinik, mesleğini serbest olarak icra etme yetkisi bulunan bir veya birden fazla diş hekimine ait şirket tarafından açılabilir.

(3) Merkez, mesleğini serbest olarak icra etme yetkisi bulunan bir veya birden fazla diş hekimine ait şirket ya da en az %51 hissesi diş hekimi ortaklığı bulunan şirket tarafından açılabilir.

(4) Hastane, şirket tarafından açılabilir.

 Müşterek Muayene Bünyesinde İş İlanları

Ülkenin dörtlü tarafında müşterek muayene diş klinikleri bulunmaktadır. Aynı şekilde bu özel sektördeki diş klinikleri dental sektör bakımından farklı bölümler üzerinden iş ilanları açmaktadır. Bu kurumsal iş ilanlarına güvenli şekilde ulaşım sağlamak adına ise dentkariyer.com üzerinden giriş yapmanız yeterlidir. Üstelik dil sağlığı konusunda klinik ve hastaneler ile kuruluşlar doğrultusunda doğrulanmış başvurular bulunmaktadır.

Böylece kurumsal ve güvenli bir şekilde dental ilan başvurusu sağlayarak, kariyerli bir iş hayatına başlama imkanı elde edilebilir. Aynı zamanda iş değişikliği yapmak isteyenler için de oldukça geniş yelpazede ve güncel iş ilanları site bünyesinde bulunmaktadır. CV üzerinden üyelik ile birlikte tüm diş hekimleri kolayca başvuru sağlayabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir